Най-хубавото на този десерт е, че е лек и много приятен на вкус. Другият плюс е, че е без печене.
Единственият минус тук е, че е нужно да престои в хладилника, а с такава вкусотийка е малко трудно.
Опитайте тази лесна рецепта с бишкоти и се убедете сами колко е вкусна.
Ето и какво ви трябва:
24 броя твърди бишкоти
1 1/2 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица захар
3 с.л. кондензирано мляко (подсладено)
250 грама маскарпоне
5 с.л. заквасена сметана
2 банана
какао за поръсване
В тенджерка смесвам млякото, какаото и захарта. Слагам на умерен огън и бъркам докато захарта се разтвори и съставките се смесят. Ако е прекалено горещо, оставям за около 10 минути да се поохлади.
Откъсвам голямо парче фолио и го поставям върху поднос. Вземам една по една бишкотите и ги потапям в шоколадовото мляко. Подреждам ги плътно на два реда
Отгоре покривам с друго фолио и ги оставям в хладилника за около час докато омекнат, защото след това трябва да се навият на руло.
Приготвям крема като разбъркам кондензираното мляко с маскарпонето и заквасената сметана. Беля бананите и ги нарязвам на парченца. Прибавям ги към крема и разбърквам внимателно. След като всичко е готово, махам горния слой фолио и разпределям крема. С помощта на долното фолио навивам на руло.
Поставям в хладилника да стегне за няколко часа. Преди сервиране поръсвам готовият десерт с малко какао.