Толкова е нежен и сочен, че може да не го мажете с крем: Копринен блат за торта - мечтата на всеки сладкар

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова е нежен и сочен, че може да не го мажете с крем: Копринен блат за торта - мечтата на всеки сладкар
Толкова е нежен и сочен, че може да не го мажете с крем: Копринен блат за торта - мечтата на...
31750
Толкова е нежен и сочен, че може да не го мажете с крем: Копринен блат за торта - мечтата на всеки сладкар
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате да правите домашни торти, то със сигурност знаете, колко е важен качественият блат за добрия резултат. За да не стане тортата суха, блатът трябва да е достатъчно мек и сочен, така че да попие повече крем или сироп (ако го сиропирате).

Рецептата за копринен блат за торта , която ще ви предложим днес, е мечтата на всеки сладкар - изпълнението е лесно, а резултатът е сочен блат , който не изисква дори сиропиране. Ето я:

копринен блат за торта

Продукти:

1 чаша брашно;

5 цели яйца;

1 белтък;

1 чаша захар;

2,5 ч.л.бакпулвер;

щипка сол;

140 мл вода;

1/4 ч.л.лимонена киселина;

90 мл зехтин.

Приготвяне:

1. Вземете яйцата и отделете жълтъците от белтъците.

2. Смесете брашното, бакпулвера, солта и 150 гр. захар.

3. Оформете кладенче в брашното и изсипете вътре жълтъците, след което добавете водата. Разбъркайте. Добавете и зехтина.

4. Разбъркайте с лъжица, след което разбийте с миксер до гладкост.

5. Разбийте отделно белтъците до гъста пяна.

6. Постепенно добавяйте в тях лимонената киселина, разбийте, след това добавете останалата захар и разбийте отново на твърда пяна.

7. На няколко порции добавете белтъците към тестото и внимателно и бавно разбърквайте със силиконова шпатула.

8. Загрейте фурната на 180 градуса. В предварително подготвената форма сложете намаслена хартия за печене и излейте вътре тестото.

9. Печете 45 минути. Блатът трябва да се остави да изстине леко, след което може да се сервира директно, поръсен с пудра захар, или да се оформи като торта.

10. Коприненият блат може да се съхранява за една седмица, няма да се втвърди. Необходимо е само да го увиете в домакинско фолио или хартия за печене.© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/24/shifonovyj-biskvit-bezumno-vkusnyj-legkij-nezhnyj-slovno-shifon-3/?fbclid=IwAR3v6s2m6LGHnj-ohqoUkCaLIP79_MIBnBUUsF8GbY-aQbK7req4RxC9ULc

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft