Толкова е просто, а върши чудеса! Добавям го като варя царевица и тя става божествена, а зрънцата буквално се разпукват от сочност!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова е просто, а върши чудеса! Добавям го като варя царевица и тя става божествена, а зрънцата буквално се разпукват от сочност!
Толкова е просто, а върши чудеса! Добавям го като варя царевица и тя става божествена, а зрънцата...
383878
Толкова е просто, а върши чудеса! Добавям го като варя царевица и тя става божествена, а зрънцата буквално се разпукват от сочност!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичам варена царевица! Винаги са ми казвали, че трябва да се вари в подсолена водаалко по-дълго, за да станат меки зърната... Както се оказва, била съм много далеч от истината!

За да си имате сочна, нежна, сладка и изключително полезна царевица, достатъчно е при варенето в тенджерата да добавите 2 прости съставки. Резултатът надминава всички очаквания: най-доброто, което някога съм вкусвала!

Как се вари царевица
царевица

За варене изберете кочани от млечни сортове царевица с повече съдържание на захар.

СЪСТАВКИ:

  • 5 кочана царевица
  • вода
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 50 гр.
масло

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Нарежете кочаните наполовина и ги сложете в тенджера. Налейте достатъчно вода, за да покрие напълно царевицата и оставете да заври.
  2. Когато водата заври, изсипете вътре млякото и добавете маслото.
  3. Отново, изчакайте течността да заври, след което оставете царевиците да се варят за още 10 минути.
    царевица

Вече не трябва да варите царевицата с часове! Благодарение на този трик тя става богата и с  кремообразна вкус,  а ароматът ѝ е деликатен и мек.

Гениално и просто!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft