Толкова е просто, а върши чудеса! Добавям го като варя царевица и тя става божествена, а зрънцата...
2 Август 2016
383878
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Обичам варена царевица! Винаги са ми казвали, че трябва да се вари в подсолена водаалко по-дълго, за да станат меки зърната... Както се оказва, била съм много далеч от истината!
За да си имате сочна, нежна, сладка и изключително полезна царевица, достатъчно е при варенето в тенджерата да добавите 2 прости съставки. Резултатът надминава всички очаквания: най-доброто, което някога съм вкусвала!
Как се вари царевица
За варене изберете кочани от млечни сортове царевица с повече съдържание на захар.
СЪСТАВКИ:
- 5 кочана царевица
- вода
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 50 гр.
масло
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете кочаните наполовина и ги сложете в тенджера. Налейте достатъчно вода, за да покрие напълно царевицата и оставете да заври.
- Когато водата заври, изсипете вътре млякото и добавете маслото.
- Отново, изчакайте течността да заври, след което оставете царевиците да се варят за още 10 минути.
Вече не трябва да варите царевицата с часове! Благодарение на този трик тя става богата и с кремообразна вкус, а ароматът ѝ е деликатен и мек.
Гениално и просто!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари