6 яйца
150 гр. брашно
100 гр. захар
300 гр. сухо мляко
300 гр. сметана за готвене
200 гр. карамелени бонбони
1 литър прясно мляко
Разбиват се отделно белтъците със захарта, а след това бавно се добавят жълтъците един по един и се продължава с биенето. Прибавят се внимателно брашното и бакпулверът, и тестото се прехвърля в кръгла форма за печене с диаметър 24 см, покрита с хартия.
Пече се на 170 градуса около 30 мин.
След това се маха хартията и във формата се излива половината от заливката, поставя се отгоре блатът, а над него се излива другата половина от заливката.
За заливката:
Млякото на прах се разтваря с обикновеното мляко, така че да няма гранулки. Добавят се прясното мляко и сладката сметана и сместа се вари на слаб огън. Когато започне да се сгъстява, се дръпва настрана да се охлади.
И блатът, и заливката трябва да са хладки.
Готовият сладкиш се залива с разтопените с малко мляко карамелени бонбони.
Оставете сладкиша хубаво да попие заливката, за да стане сочен и млечен.