Толкова крехки и същевременно сочни станаха, че си облизахме пръстите всички, а тавата се изпразни за секунди

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова крехки и същевременно сочни станаха, че си облизахме пръстите всички, а тавата се изпразни за секунди
Толкова крехки и същевременно сочни станаха, че си облизахме пръстите всички, а тавата се...
17814
Толкова крехки и същевременно сочни станаха, че си облизахме пръстите всички, а тавата се изпразни за секунди
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

На всеки ентусиаст в кухнята се е случвало да му се наложи да „спаси“ някое жилаво парче месо – свинско или телешко . Причините може да са доста – например да сте го забравили в дъното на камерата.

Но не се отчайвайте, днес ще ви кажем няколко трика, с които спокойно ще превърнете въпросното парче във вкусно, крехко и сочно месце.

Просто има няколко „помощника“ в кухнята, които са готови винаги да ни се притекат на помощ в подобна ситуация. Такъв помощник например е лукът. Нарежете го на доста дребно или направо го рендосайте на най-ситното ренде. След това го прибавете към месото.

Съотношението е необходимо да е 1:1. Оставете обработеното месо под капак в хладилника за няколко часа. След това сокът на лука ще е направил с него истинско чудо.


Друг незаместим помощник е горчицата, като при нея има и едно голямо преимущество

А то е, че горчицата, независимо дали е на прах или като сос, се съчетава отлично с всякакво месо. Не само ще го отпусне, но ще му придаде и изключителна пикантна нотка. Нарежете месото на кубчета и го поставете в дълбок съд.

Добавете обилно горчица, а също и подправки и объркайте добре месото. Оставете за половин час – след това вече месото е готово за печене или пържене. Друг изпитан трик е да използвате алкохол. Не се притеснявайте излишно – по време на топлинната обработка той ще се изпари и от него ще остане единствено ароматът. Особено подходящи са вино (бяло и червено) и бира – в тях месото се кисне. Ако пък използвате водка, то тя се добавя в тавата, в която ще се пече месото

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft