Телешко “по Строганов” е популярно ястие от руската кухня , приготвено от тънко нарязани ивици телешко месо, залято с топъл сметаново-гъбен сос.
Когато умело усвоите следващата рецепта, вие ще можете само за 30 минути, да приготвите стотици парчета телешко “по Строганов”, при това с неподражаемо удоволствие. Това е една от най-невероятните рецепти! Яйчена юфка с филе в сметаново-гъбен сос – рецепта, която ще направи впечатление на всеки!
Плюс това, методът включва ползването на необичайни съставки – горчица и коняк.
Нужни са само 10 минути за подготовка, както и 20-30 минути за готвене!
Телешко “по Строганов” в сметаново-гъбен сос
Необходими продукти:
– 500 грама говеждо филе
– сол на вкус
– млян черен пипер на вкус
– 1 супена лъжица зехтин
– 3 супени лъжици масло
– 1 глава лук
– 250 грама малки гъби
– 2-3 скилидки чесън, смачкани
– коняк или отлежало вино
– 1 1/2 чаша бульон говеждо месо
– 1 супена лъжица соев сос
– 1 1/2 чаена лъжичка горчица
– 2 супени лъжици царевично нишесте
– 1/2 чаша заквасена сметана или кисело мляко
– 1/4 чаша ситно нарязан магданоз
– яйчена юфка
Начин на приготвяне:
Най-напред, нарежете филето на ивици.
Загрейте зехтина и 1 супена лъжица масло в тиган на умерена температура. Слагайте ивиците филе една по една и ги запържете от двете страни за около 2 минути. Готовите пържоли поставяйте в друга чиния.
Добавете в тигана 2 супени лъжици масло и запържете лука до прозрачност за около 2-4 минути. След това добавете гъбите и малко сол. Гответе за около 5 минути.
Добавете коняка! Нека всичко поври още 2-4 минути.
Смесете говеждия бульон, соевия сос, горчицата и царевичното нишесте. Прибавете ги към останалите съставки в тигана и варете в продължение на 5 минути. Когато сместа се сгъсти, добавете заквасената сметана.
И накрая, върнете пържолите в горещия тиган и оставете да поврят още малко в продължение на 2 минути.
Всичко е готово!