Ако имате 2 яйца, мляко и шоколад, направете най-мекия сладкиш в света! Топи се в устата и се приготвя доста бързо и лесно. С него винаги ще имате готов вариант за десерт за всеки празник или пък за неочаквани гости.
Двойно шоколадов сладкиш
Продукти:
- 2 яйца
- 1 щипка сол
- 8 г ванилова захар
- 100 г захар
- 60 мл олио
- 70 мл прясно мляко
- 140 г брашно
- 7 г бакпулвер
За крема:
- 1 супена лъжица какао на прах
- 50 г захар
- 1 супена лъжица разтворимо кафе
- 200 мл прясно мляко
- 100 г черен шоколад
- 30 г масло
И още:
- 1 чаена лъжичка нишесте + малко вода
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията с бъркалка, след което се добавят олиото и млякото. Брашното смесено с бакпулвера се смесва с течните съставки и сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма 18х27 см.
Снимка: YouTube
Пече се 30 минути в загрята фурна на 180 градуса. Оставете да изстине.
Смесете всички съставки в тенджера и ги разтопете на ниска температура. Върху изпечения блат се изсипва половината от сместа, а в останалата се изсипва разтвореното нишесте и се бърка на котлона, докато се сгъсти. Залейте тортата със сварения крем.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете да се охлади в хладилника, след което поръсете с шоколадови пръчици и сервирайте.
Снимка: YouTube