Толкова прекрасен, топъл и ароматен става, че у дома свършва преди да сервирам яденето! Бирен хляб с маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова прекрасен, топъл и ароматен става, че у дома свършва преди да сервирам яденето! Бирен хляб с маслини
Толкова прекрасен, топъл и ароматен става, че у дома свършва преди да сервирам яденето! Бирен...
23478
Толкова прекрасен, топъл и ароматен става, че у дома свършва преди да сервирам яденето! Бирен хляб с маслини
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този бирен хляб с маслини става истинско чудо, няма оставяне

Предлагаме ви рецептата за вкусен бирен хляб с маслини . Толкова прекрасен, топъл и ароматен става, че може и само него да ядеш.

А и не се прави никак трудно, само следвайте указанията.

Страшно лесен и тройно по-вкусен бирен хляб с маслини

Трябват ни 500 грама масло, 400 грама бира, 250 грама маслини, една връзка магданоз, сто грама масло, три лъжички захар, сол, бакпулвер.

Първо трябва да пресеем брашното с бакпулвера и да го поставим в една купа. Към него прибавяме солта и захарта, а после хубаво си разбъркваме сместа.

Бирата се добавя, но задължително на тънка струйка като непрекъснато се бърка. Като се получи една наистина единна и хомогенна смес, прибавяме към нея и нарязания на ситно магданоз, както и нарязаните маслини.

Взимаме една дълбока форма за кекс и постиламе хартия за печене по стените и дъното й. Но така, че краищата й да стърчат навън. Разтопяваме си маслото и изсипваме половината от него във формата за кекс.

Отгоре върху него сипваме сместа за кекса/хляба и я разстиламе с помощта на шпатула така, че да стане съвсем равномерна. Останалата част от маслото го изсипваме най-отгоре.

Накрая не ни остава друго, освен да пъхнем чудния хляб с маслини във фурната, където трябва да го оставим да се пече около час, на температура не по-висока от 180 градуса.

Е, такова нещо се получава след това, че има-няма само хляб да ядеш и друго не ти трябва. Вкусен, та дрънка. Няма човек, който да го е опитал и да не е останал очарован от вкуса и аромата му.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромно удоволствие и да ви е много сладко на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft