Взех 1 кисело мляко, 4 яйца, лъжица брашно и спретнах най- пухкавия кекс, който някога съм яла

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 кисело мляко, 4 яйца, лъжица брашно и спретнах най- пухкавия кекс, който някога съм яла
Взех 1 кисело мляко, 4 яйца, лъжица брашно и спретнах най- пухкавия кекс, който някога съм яла
92543
Взех 1 кисело мляко, 4 яйца, лъжица брашно и спретнах най- пухкавия кекс, който някога съм яла
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не знаете какво да си направите за десерт? Изпечете този кекс и няма да съжалявате . Случайно намерих рецептата в интернет и решихме да я изпробваме. За да бъда честни, това е най-добрият кекс, който съм вкусил напоследък!

 Приготвя се с кисело мляко и най-често срещаните продукти, които всяка домакиня има в хладилника. Десертът има вкус на суфле или японски чийзкейк, затова и става още по- специален

СЪСТАВКИ

300 г заквасена сметана (25-30%)
4 яйца
400 г  кисело мляко
125 г захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
коричка от 1 лимон
25 г царевично нишесте
70 г брашно
Шипка сол
пудра захар 

 

ПОДГОТОВКА

Първо пригответе тавичка за печене. Имам 20 на 20 сантиметра. Формата трябва да бъде покрита с пергаментова хартия и с помощта на същата хартия трябва да сложите на страните (моята хартия стърчи още 10 сантиметра от всяка страна).

Отделете белтъците от жълтъците в два различни съда. Отделно смесете киселото мляко със заквасена сметана, добавете екстракт от ванилия, както и кората на 1 лимон. Пресейте брашното и нишестето. Разбъркайте всичко леко, докато стане гладко.

Добавете сол към белтъците, разбийте с миксер за 3-4 минути, след това добавете захар и продължете да разбивате до хубава пяна. Добавете жълтъците един по един и разбъркайте добре до гладкост.

Комбинирайте двете маси на няколко стъпки. Разбъркайте внимателно отгоре надолу, за да запазите пълнотата. Тестото трябва да излезе пухкаво и ефирно.

Изсипете тестото във форма, изравнете. Използвайте клечка за зъби, за да направите малки пробиви в тестото, за да освободите въздух.

Изпечете кексът в предварително загрята на 180 градуса фурна за час. Проверете готовността с дървена клечка

Това е всичко, ароматната торта е готова. Приятен апетит!

И за да разберете по-добре всички тънкости при направата на този кекс, гледайте това видео от отличния канал „LudaEasyCook Positive Kitchen“.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft