Толкова са вкусни, че тази сутрин два пъти ги правих! Понички-хапчици, топящи се от сладост:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова са вкусни, че тази сутрин два пъти ги правих! Понички-хапчици, топящи се от сладост:
Толкова са вкусни, че тази сутрин два пъти ги правих! Понички-хапчици, топящи се от сладост:
184368
Толкова са вкусни, че тази сутрин два пъти ги правих! Понички-хапчици, топящи се от сладост:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лесни, бързи, отлични, но и бързо изяждащи се, особено ако ги направите по-малки за любимите си хора, разбира се и за нас възрастните. Процедурата е наистина бърза и лесна, а тестото не трябва да се чака да втаса, както е при класическите теста с мая, а веднага се разточва и поничките се изрязват.

Можете да ги изрежете с чаша или специална форма за понички, да ги направите с или без дупка, да бъдат по-малки или по-големи и дори в най-различни форми. Ние ги харесваме най-добре оваляни в кристална захар, но разбира се можете да използвате пудра захар или шоколадова глазура. Ето какво ви трябва за рецептата за тези Понички-хапчици - топящи се от сладост:

мини понички

Понички-хапчици, топящи се от сладост

Продукти: 

  • 2 яйца
  • 5 супени лъжици захар
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)
  • 600 г брашно
  • 6 големи лъжици кисело мляко или заквасена сметана
  • олио (два пръста в тиган или тенджера)
  • кристална захар за овалване

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте яйцата, добавете захарта и ги разбийте с миксер. Разбийте ги за няколко минути, докато захарта се разтвори и сместа се сгъсти и стане кремообразна.

След това добавете млякото, разбъркайте и намалете скоростта на миксера, след което постепенно започнете да добавяте брашното, смесено с бакпулвера. Тъй като сместа продължава да става гъста, не можете да разбивате с миксер, а бъркайте с лъжица или шпатула.

Някъде преди самия край се добавя и киселото мляко. Ще получите меко и леко лепкаво тесто. Изсипете го върху набрашнена работна повърхност и го доомесете. За получаването на нелепнещо тесто ще са ви необходими 50-100 г брашно.

Не се притеснявайте, че е още меко (трябва да е за меки понички). Ако направите тестото по-твърдо, тогава поничките ще бъдат по-твърди и жилави, след като ги изпържите.

Сега разточете тестото, ако е необходимо поръсете с брашно, като кората трябва да е с дебелина 1-1,5 см. Изрязвайте поничките с по-малка формичка или чаша, подреждайте ги върху кухненска кърпа и ги покривайте с найлонов плик, за да не изсъхнат, докато работите с останалото тесто.

изрязване понички

тесто за понички

В голям тиган или фритюрник загрейте олиото на средно-среден огън. Пържете поничките, докато покафенеят от двете страни и добият приятен златист цвят. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги подредете върху хартиена салфетка.

изпържени понички

Покрийте отново, докато всички понички се изпържат. След това ги оваляйте в кристална захар и сервирайте. 

понички в захар

понички-хапки

Да ви е сладко!

понички хапки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft