Използвайте сезонни плодове, варете ги на пара и след това ги пасирайте.
Тя е свежа и приятна, пълна с антиоксиданти . Имате свобода да комбинирате различни плодове.
То съдържа само плодове, захар и вода. Когато го приготвяте вкъщи, можете да контролирате количеството на захарта.
Както и да приготвите ябълките, те си остават най-диетичните плодове. На фурна са особено вкусни, особено ако им добавите орехи – вярно е, че калориите стават малко повече, но пък ядките добавят есенциални мастни киселини , които са особено полезни за здравето.
Той е по-кремообразен от сорбето, но не е по-калоричен, като в същото време доставя немалка порция калций.
Изберете плодове по ваш вкус и гарнирайте с тях малка порция извара. Този млечен продукт е богат на калций , а е далеч по-беден на мазнини от сметаната.
Този десерт е по-калоричен, но можете да промените пропорциите и да го направите с повече череши и по-малко тесто.
Можете да използвате класическата рецепта, като намалите количеството захар и използвате нискомаслено прясно мляко .
Тя е един балансиран десерт – не е така богата на мазнини като тортата, плодовете заместват успешно сметаната, шоколада и други калорични съставки. Подбирайте внимателно рецептите и избягвайте тези, които съдържат карамел или крем.
Него по-трудно ще си приготвите вкъщи, но веднъж седмично можете да се отбивате в любимата си сладкарница и да си позволявате това прекрасно удоволствие. Без чувство за вина!