Бутер тесто дойде при нас от Франция. Известните френски кроасани отдавна са пример за романтична закуска. Самото тесто е приятно на вкус, лесно се готви у дома . И ако нямате време и желание, тогава в магазина винаги можете да си купите пакет от него и да си спретнете божествени десерти
Бутер тестото с банан и течен шоколад е божествено изкушение за всички, които нямат излишно време за губене в кухнята
Съставките
банан 5 бр.
Бутер тесто 700 g
канела 0,5 ч.л.
Пудра захар 1 супена лъжица
Течен шоколад 100 g
Яйце 1 бр
подготовка
Разточете тестото в правоъгълници с дебелина 4–5 мм. Размерът им трябва да бъде по-дълъг и по-широк от банана с няколко сантиметра. Намажете централната част на тестото с шоколад и разпределете целия обелен банан.
Разбийте яйцето и намажете кифличките с него. Печете за 30 минути при температура 180 градуса. След това поръсете с канела
Бананите в бутер тесто се ядат най-добре веднага, докато са топлички . Пресните сладкиши просто се топят в устата ви.