Лек и необичайно вкусен вариант за вечеря или обикновен обяд. Картофките са невероятно леки, а полезният пълнеж от зелено придава особена нежност на това ястие. Картофите могат да се пекат във фурната или да се запържат в тиган.
- 7 варени и обелени картофи
- 2 варени и обелени моркови
- 2 лука
- фино нарязан магданоз
- фино нарязан копър
- сол и черен пипер (по избор)
- щипка суха мащерка (по избор)
- 3 скилидки чесън
- 50 грама галета
- растително масло за пържене.
Метод за приготвяне:
1. Картофите и морковите се обелват и сваряват и след това се охлаждат. След като зеленчуците са се охладили, ние ги почистваме и ги настъргваме с ренде.
2.
3. Разбъркайте добре всички съставки и оформете кюфтетата. Те могат да бъдат направени плоски или кръгли с лъжица. Ако искате, можете отново да ги оваляте в галета.
4. сложете в горещ тиган в малко количество масло и изпържете от двете страни, след което внимателно извадете върху хартиена кърпа, за да отстраните излишната мазнина.
5. Можете също да ги изпечете във фурната, за да избегнете пърженето, но имайте предвид, че ще станат малко по сухи така
Хубав апетит и лесна подготовка!