Виктор Ангелов смело би могъл да се назове "лошото ченге" в родния вариант на световноизвестното шоу за професионални готвачи „Hell’s Kitchen”.
Той разкри рецептата си за шоколадово суфле със сабайон.
Нужните продукти:
200 гр. краве масло
200 гр.
160 гр. захар
5 яйца
4 жълтъка (около 80 гр.)
90 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добавяме пресятото брашно и бъркаме, докато се усвои.
В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)
За сабайон:
Нужни са ви:
2 яйца
30 гр. захар
90 гр. бяло вино
портокалова кора
щипка кардамон
В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!