Топ рецептата на лятото! Не може да не опитате тази вкусотия- касероле с яйца, бекон и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Топ рецептата на лятото! Не може да не опитате тази вкусотия- касероле с яйца, бекон и гъби
Топ рецептата на лятото! Не може да не опитате тази вкусотия- касероле с яйца, бекон и гъби
12761
Топ рецептата на лятото! Не може да не опитате тази вкусотия- касероле с яйца, бекон и гъби
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти (за 8 порции):

180 грама франзела, нарязана на кубчета
2 чаени чаши настърган кашкавал
10 яйца, разбити с вилица
400 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжица горчица на прах
1 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица лук на прах
прясно смлян черен пипер на вкус
8 ивици бекон, изпечени до хрупкаво
1/2 чаена чаша нарязани гъби
1/2 чаена чаша нарязани домати (по желание)

Начин на приготвяне:

Подмажете тава с мазнина и покрийте цялото дъно с кубчетата франзела. Поръсете ги с настъргания кашкавал.
В купа смесете разбитите яйца с прясното мляко, прибавете горчицата, солта, лука на прах и черен пипер на вкус.
Разпределете равномерно сместа върху кашкавала и подредете хрупкавите парчета бекон, гъбите и резени домати, ако предпочитате.
Изпечете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна за около час или докато се зачерви.

Може да покриете с фолио, за да не прегори повърхността.

Добър апетит!

Източник: framar.bg

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft