бутер тесто 2 бр.
яйце 1 бр.
нишесте 1,5 супени лъжици
кайсии 600 г
масло 50 грама
захар 3 супени лъжици
пудра захар на вкус
Този десерт с кайсии ще ви накара да се влюбите в него от първото парче. За да направите този пай не е нужно да месите тесто, а да вземете готово бутер тесто от магазина, ще вис спести доста време. Ако пък затворите бурканчета с конфитюр с кайсии за зимата, можете спокойно да поглезите вашите роднини с този щрудел и през цялата година!
Подготовка
Измийте и изсушете кайсиите, отстранете костилките от тях. Нарежете плодовете на половинки, поставете ги в дълбока купа и ги разбъркайте с нишестето, захарта и ванилията.
На работната повърхност поставете лист бутер тесто и със силиконова четка намажете половината от разтопеното масло.
Условно разделете листа на 3 равни части, разпределете кайсиевия пълнеж върху повърхността му така, че една част да остане свободна. Кайсиите отдалечете от ръбовете на около 3 см.
Покрийте пълнежа с втори лист бутер тесто и го намажете с останалото масло. Опаковайте ръбовете навътре и завъртете листовете с пълнеж.
Поставете щруделът на хартия за печене и го сложете в тавичка, намажете го с разбитото яйце и го печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване