За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Топена баница: следващия път като я приготвяте, опитайте този простичък метод - става страшно сочна и пухкава!
Топена баница: следващия път като я приготвяте, опитайте този простичък метод - става страшно...
30 Март 2016
37930
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Тестени изделия
Топена баница: следващия път като я приготвяте, опитайте този простичък метод - става страшно сочна и пухкава!
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. кори за баница
Плънка:
150 мл олио
150 гр. сирене
200 мл газирана вода
4 яйца
70 гр. масло
200 мл кисело мляко
В намачканото сирене се добавят яйцата, киселото мляко, олиото, маслото и газираната вода. Всичко заедно се обърква добре, за да се получи каша.
На дъното на намазана с олио тава се поставя една кора, а след това останалите една по една се потапят в предварително приготвената смес и се нареждат една до друга, след като са добре напоени и накиснати. Отгоре се покриват с последната кора, така че да се получи едно цяло. Последната кора се маже с масло и баницата се пече на 180-200 градуса около 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари