400 гр. сирене
250 гр. пушена сланина или бекон
400 гр. кашкавал
5 супени лъжици доматено пюре
5 супени лъжици прясно мляко
малко чубрица
Първо включете фурната на най-силната температура (в случая 300 градуса) и докато се загрява, започва с подреждането на сиренето в гърнето (или гювече). Най-отдолу се слага кравето сирене. С вилица хубаво се разпределя по цялото дъно на съда. Върху него се поставят 5 супени лъжици мляко и 5 супени лъжици доматено пюре (или домашна салца, домати). Над тях се подрежда беконът, предварително нарязан на кубчета, и запържен в малко олио. Отгоре се настъргва кашкавал. Хубаво е кашкавалът да е качествен. Върху кашкавала поръсете по желание сол, чубрица или друга подправка на вкус, и поставете гърнето във фурната. Печете 15-ина минути и след това включете вентилатора на фурната и печете още 5 минути, за да се получи златисто-жълта коричка. Поднесете ястието топло с греяно вино, топло хлебче или малки питки.