Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки, след това - на тънки ивици. Прехвърлете ги в малък съд и ги залейте със сока от половин лимон.
Разбийте яйцата със захарта на гъста пяна. Добавете парчетата меко масло и разбивайте, докато сместа се хомогенизира. Смесете брашното с нишестето и бакпулвера, и прибавете към разбитите яйца.
Объркайте хубаво, за да няма бучки.
Разбийте сметаната.
Добавете няколко лъжици от разбитата сметана в съда с яйцата и леко разбъркайте от дъното към върха. Добавете останалата сметана и отново внимателно объркайте.
Прехвърлете сместа във форма за печене и върху тестото забодете ябълковите резенчета.
Печете 30-тина минути. Проверете със суха клечка дали сладкишът е изпечен. Ако започне да потъмнява бързо, покрийте го с фолио.
Още топъл наръсете с пудра захар.