За 4-6 порции:
900 г пресни зърна грах, обелени или около 350 г замразени
4 с.л. зехтин
175 г дребни домати, нарязани на две, по-големите - евентуално на четири
4 скилидки чесън - пасирани
114 г твърдо бяло сирене, на парчета
3 с.л. пресен копър (или магданоз) - нарязан ситно
сол и черен пипер
пресен копър (магданоз), нарязан ситно - за гарниране
Сварете за кратко зърната грах в гореща подсолена вода. Отцедете и оставете настрани.
В това време запържете доматите и чесъна в тиган с олиото, колкото да поемат мазнината и аромата на чесъна. Прибавете бялото сирене и запържвайте още 1 минута, като разбърквате постоянно. Прибавете граховите зърна, копъра, сол и черен пипер на вкус и бързо задушете зеленчуците, колкото да се затоплят. Сервирайте салатата топла, поръсена с магданоз или копър.