Топли банички в чинийката по рецепта на комшийката!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Топли банички в чинийката по рецепта на комшийката!
Топли банички в чинийката по рецепта на комшийката!
18635
Топли банички в чинийката по рецепта на комшийката!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Въпреки че баничките   едва ли са полезна храна, всички ги обичат. Те ни напомнят за детството, когато мама и баба ги правеха вкъщи или си ги купувахме от училищната лавка. Вкусът на топло тесто просто е невъзможно да се забрави.

Днешното предложение е точно такова - пухкаво и ароматно тесто, в което е скрита вкусна плънка.

Продукти:

900 гр. брашно

500 мл кисело мляко или айрян

2 с.л.

захар

1 ч.л. сол

2 яйца

100 гр. масло или маргарин

9 гр. суха мая

Плънка:

7 картофа

1 глава лук

сол и черен пипер на вкус

или: настъргано сирене / кашкавал

олио

Приготвяне

  1. Загрейте киселото до 36 ° C. Изсипете вътре разтопеното масло/маргарин, добавете яйцата, солта, захарта. Накрая добавете шупналата мая. Разбъркайте добре. Добавете брашното. Замесете тесто.
  2. Оформете тестото на топка, намажете го с растително масло и го поставете в тенджера. Покрийте с капак и поставете на топло място. Оставете да втасва в продължение на 30 минути.
  3. Разделете тестото на парчета. Всяка част разточете върху намазана с олио повърхност. В средата сложете от охладената плънка - пържен лук и картофено пюре или настъргано сирене/кашкавал. Прегънете тестото на две и внимателно притиснете краищата.
  4. Загрейте олиото в тиган. Изпържете вътре баничките. Сложете ги върху хартиена салфетка да се отцедят.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft