Топли банички в чинийката по рецепта на комшийката!
22 Юли 2016
18650
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Въпреки че баничките едва ли са полезна храна, всички ги обичат. Те ни напомнят за детството, когато мама и баба ги правеха вкъщи или си ги купувахме от училищната лавка. Вкусът на топло тесто просто е невъзможно да се забрави.
Днешното предложение е точно такова - пухкаво и ароматно тесто, в което е скрита вкусна плънка.
Продукти:
900 гр. брашно
500 мл кисело мляко или айрян
2 с.л.
захар
1 ч.л. сол
2 яйца
9 гр. суха мая
Плънка:
7 картофа
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
или: настъргано сирене / кашкавал
Приготвяне
- Загрейте киселото до 36 ° C. Изсипете вътре разтопеното масло/маргарин, добавете яйцата, солта, захарта. Накрая добавете шупналата мая. Разбъркайте добре. Добавете брашното. Замесете тесто.
- Оформете тестото на топка, намажете го с растително масло и го поставете в тенджера. Покрийте с капак и поставете на топло място. Оставете да втасва в продължение на 30 минути.
- Разделете тестото на парчета. Всяка част разточете върху намазана с олио повърхност. В средата сложете от охладената плънка - пържен лук и картофено пюре или настъргано сирене/кашкавал. Прегънете тестото на две и внимателно притиснете краищата.
- Загрейте олиото в тиган. Изпържете вътре баничките. Сложете ги върху хартиена салфетка да се отцедят.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари