За тестото:
1 кг брашно
20 гр. суха мая (2 пакетчета)
50 гр. смлени тиквени семки
200 мл олио
550 мл вода
8 супени лъжици оризово мляко на прах (или заменете водата и оризовото мляко с 550 мл топло прясно мляко)
2 супени лъжици кафява захар
2 чаени лъжички сол
За отгоре:
1 чаена лъжичка смлени тиквени семки
1 чаена лъжичка куркума
1 супена лъжица брашно
2 супени лъжици олио
няколко лъжици вода
щипка сол
1. Загрейте водата и в нея разтворете млякото на прах (спокойно може да замените със същото количество краве мляко, ако не постите).
2. Всички останали съставки сложете в купа и с хладкото мляко замесете средно меко тесто. Оставете го да втаса хубаво.
3. След като втаса, премесете тестото и го разделете на 4-5 части.
4. Всяка част разточете на голям и тънък кръг, и я нарежете на 8 триъгълника. От всеки триъгълник оформете кифличка.
5. Подредете кифличките в тава, намазана с олио. Оставете ги да втасат в тавата около 20 минути, а през това време загрейте фурната на 220 градуса.
6. Втасалите кифлички намажете със сместа от всички продукти за намазване (тиквени семки, куркума, брашно, олио, вода и сол).
7. Печете до зачервяване.