1-2 филийки студен хляб
250 гр. солена риба Аншоа
5-6 скилидки чесън (може и повече според вкуса)
1 щипка сол
3 с.л. зехтин (олио)
черен пипер
1 с. л. оцет или сока от 1 лимон
Вземете 250 гр. солена риба „Аншоа", измийте я добре и отделете внимателно филетата от гръбначната кост.
Счукайте добре 5-6 скилидки чесън (може и повече според вкуса) с 1 щипка сол.
Прибавете филетата от рибата и също ги счукайте добре.
Към получената гладка смес, бъркайки я с чукалото, прибавете постепенно 3 лъжици зехтин (олио), а след това черен пипер и 1 лъжица оцет или сока от 1 лимон.
Нарежете на филийки студен хляб (за предпочитане е само средата).
Нарежете ги плътно с рибената паста и ги запечете във фурна или на скара.
Поднесете сандвичите топли.