Кой може да откаже шоколадов десерт с крем, който се топи в устата? Отговорът ще откриете само ако приготвите тези бързи шоколадови кубчета .
Необходими съставки (за 8 човека):
За пандишпана:
4 яйца
100г захар
3 супени лъжици брашно
½ бакпулвер
200г масло
150г шоколад за готвене
За заливка:
100мл мляко
30мл ром
Крем:
½ л сметана
500г шоколад за готвене
50г масло
Приготвяне:
Разбъркайте добре яйцата със захарта. Добавете брашното и бакпулвера. Разтопете шоколада заедно с маслото, добавете го в сместа. Пече се за 30 минути на 180 градуса.
Междувременно загрейте сметаната и отстранете преди да заври. Добавете шоколада и маслото. Разбърквайте докато не се разтопят.
След като се изпече пандишпана, прибавете смес от мляко и ром, така че добавете крема.
Без да се реже сладкиша, се оставя да се охлади в хладилник.
Преди сервиране може да украсите с настърган шоколад или плодове по желание.