Топят се в устата тези италиански хлебчета: Рецептата я знам от моята кума, която живее в Италия от години

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Топят се в устата тези италиански хлебчета: Рецептата я знам от моята кума, която живее в Италия от години
Топят се в устата тези италиански хлебчета: Рецептата я знам от моята кума, която живее в Италия...
7643
Източник: http://www.gotvetesmen.com
Топят се в устата тези италиански хлебчета: Рецептата я знам от моята кума, която живее в Италия от години
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти:

400 г брашно
2 ч. л.

сол
2 ч. л. захар
1 с. л. олио
300 мл топла вода
7 г (1 пакетче) суха мая

Приготвяне:

• Маята се размива заедно със захарта в топлата вода.
• Изчаква се до образуването на мехурчета.
• В пресятото брашно се прибавя солта, след това и маята и олиото.
• Омесва се еластично тесто.
• Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се да втаса на топло място, докато не увеличи обема си почти два пъти.
• Тестото се леко доомесва и се разделя на 4 части и се оформят във вид на хлебчета.
• Така оформените хлебчета се поставят в намаслена тава и се покриват. 
• Почиват на топло около 15 минути.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5 минути.
• След което фурната се намалява до 200 С и италианските хлебчета се пекат за още 30 минути - максимума за печене е 35 минути общо.
• След като са готови се оставят в изгасената фурната за още 5 минути.
• След това се изваждат от фурната и се намазват леко с вода кората и се завиват с кърпа за да поомекне коричката, след още около 10 минути може вече хлебчетата да се консумират.

Приятен апетит!!!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft