Топящо се в устата Свинско в бирен сос - само се къса на конци, като го набоцкаш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Топящо се в устата Свинско в бирен сос - само се къса на конци, като го набоцкаш!
Топящо се в устата Свинско в бирен сос - само се къса на конци, като го набоцкаш!
60584
Топящо се в устата Свинско в бирен сос - само се къса на конци, като го набоцкаш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусно ястие от свинско с бира и чесън . Истинско кулинарно удоволствие и при това - бързо за приготвяне! Тази рецепта е идеална и като празнично ястие , месото буквално се разпада на влакна, щом го набоцкаш с вилицата, а сосът го довежда до абсолютно съвършенство. Ето и на вас рецептата за Топящо се в устата Свинско в бирен сос :

свинско с бира и чесън

Свинско в бирен сос

Продукти:

4 резена свински бут

сол и подправки на вкус

4 скилидки чесън

1 глава лук

2 супени лъжици едрозърнеста горчица

2 супени лъжици олио

1 чаена лъжичка червен пипер

150-200 мл бира

олио за намазване

брашно за паниране (по желание)

Приготвяне:

Разбийте с тел компактна марината от горчицата, олиото и малко черен пипер.

Начукайте филийките месо, посолете ги и подправете на вкус. Поръсете получената марината върху месото, може да оставим да почине, но не е нужно.

филийки свинско

Изстискайте чесъна.

Загрейте малко олио в съда за печене и в него запържете за кратко чесъна.

Поръсете филийките месо от двете страни с брашно и сложете в тавата (извадете чесъна, за да не прегори).

Запечатайте месото от двете страни.

Когато се зачерви хубаво, залейте месото с бира, добавете чесъна и сложете тавата за печене във фурната .

Печете около 1,5 часа на по-малко от 200°C, докато месото омекне, като от време на време може да добавяте бира, вода или бульон, ако видите, че течността се е изпарила.

Брашното, използвано за овалване на месото, сгъстява соса.

свинско в бирен сос

Забележка:

Ако желаете, може да приготвите месото и в тиган, без да печете.

Задушете го под капак и залейте с бира и бульон според нуждите. Ако не оваляте месото в брашно, сосът ще бъде бистър и по-рядък, ако го оваляте в брашно, то ще сгъсти соса ви.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft