За торбичките от палачинки:
около 250-300 гр. брашно
0,5 литра прясно мляко или вода (с мляко стават по- жилави и по-плътни)
4 яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица олио
За плънката на торбичките:
1 печено пиле
мазнината, която то е пуснало при печенето
1 заквасена сметана
3 кисели краставички
5 триъгълничета топено сирене
черен пипер
сол - при необходимост
царевица и чесън - по желание
Оригинално и вкусно предястие за посрещане на скъпи гости.
Палачинките, приготвени по тази рецепта (за предпочитане с вода), са изключително леки и тънки. Освен това са еластични и можете да се сгъвате и навивате във всякакви форми, без да се напукват и начупват. Просто смесете всички продукти до гладка смес и от нея изпържете палачинки в загрят тиган с малко олио, като ги обърнете от двете страни.
За плънката:
Отделете месото от костите, след което го накълцайте на ситно. Смесете с нарязаните краставички и топеното сирене, заквасената сметана и мазнината, отделена от пилето при печенето. Добавете на вкус черен пипер и сол, ако е необходимо. По желание може да добавите още царевица и счукан чесън. Разбъркайте сместа добре.
Приготвяне на торбичките:
Вземате една палачинка и в средата й сложете от плънката. След това съберете краищата на палачинката отгоре и ги завържете, така че да се образува торбичка. За връзването може да използвате обикновена връв или панделка, но много по-ефектно е с връзка от пресни кромидени перца или с дълъг стрък магданоз.
Поднесете с прясна салата или сос по желание!
Автор: lakomnik.bg