6 яйца
12 супени лъжици захар
12 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
6 супени лъжици олио
50 грама кокосово брашно
2 супени лъжици какао
5 супени лъжици прясно мляко
350 мл прясно мляко (за заливане на блата)
100 гр. захар (за заливката на блата)
За крема:
800 мл прясно мляко
3 пудинга с вкус на шоколад
3 пакетчета сметана с вкус на ванилия
50 грама черен шоколад
250 гр. маргарин
150 гр. захар
Правят се два блата.
За първия блат се разбиват 6 белтъка с 6 супени лъжици захар, 6 супени лъжици брашно, 1/2 бакпулвер, 3 супени лъжици олио и 50 гр. кокосово брашно.
За втория блат се разбиват жълтъците с 6 супени лъжици захар, 6 супени лъжици брашно, 1/2 бакпулвер, 2 супени лъжици какао, 5 супени лъжици хладко мляко и 3 супени лъжици олио.
В намазнена правоъгълна тава с размер 40 см последователно с лъжица вземаме от двете теста и ги редуваме: една супена лъжица бяло тесто, до нея - лъжица черно тесто. Продължете така, докато се изчерпат двете теста. Блатът се пече на 180 градуса около 35 мин.
Охладеният леко блат се залива със сироп от 350 мл. прясно мляко със 100 гр. захар (сиропът също трябва да е хладък).
Върху сладкиша намазваме шоколадовия крем, приготвен от трите пудинга, предварително сварени с 800 мл мляко и 150 гр. захар. Върху крема нанасяме пласт разбита сметана и над нея правим точки от разтопен черен шоколад.
Ако не сте любители на кокосовото брашно, не е необходимо да го слагате в бялото тесто, тортата е вкусна и без него.