Торта KINDER PINGUI

вход през zajenata.bg
Торта KINDER PINGUI
admin
Добавена от: admin
9839
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
6 яйца
90 гр захар
6 с.л. вряла вода
на върха на ножа сол
120 гр брашно
1 с.л. какао
1 бакпулвер
За напояване:
10 с.л. шоколадово мляко
За крема:
1 литър сладка сметана
2 ванилии
3 с.л. захар
3 с.л. мед
1 пакетче желатин на прах
За шоколадовия слой:
100 гр шоколад
50 гр масло/маргарин
1 с.л. олио
50 мл вода
За глазурата:
100 гр шоколад
50 гр масло
1 с.л. какао

Загрейте фурната на 180С. Облепете дъното на тортена форма (24см) с хартия за печене.
За тестото:
Белтъците се отделят от жълтъците. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват и се пресяват. Белтъците се разбиват с малко сол на твърд сняг.  Отделно се смесват жълтъците, захарта и врялата вода. След това към тази смес се прибавя брашното и белтъчният сняг. Полученото тесто се прехвърля във формата и се пече 35 минути. Блатът се изважда от фурната, оставя се да се охлади, след което се разрязва на две. Горната част се отделя на страна, а долната остава във формата. Залива се с 5 с.л. шоколадово мляко и се намазва с половината крем. 

За крема:

Желатинът се залива с 5 с.л. студена вода и се оставя да набъбне. Междувременно сладката сметана се разбива с миксер заедно с ванилиите и медът. Желатинът се разтопява на водна баня, след което се добавя към белия крем при постоянно бъркане. 

Шоколадов слой:
Шоколадът се натрожава, добавят се маслото и какаото и всичко се загрява в огнеупорен съд до разтопяване (без да завира!). Оставя се да се охлади. След това цялата шоколадова смес се разлива върху крема във формата и се оставя 10 минути да изстине. Отгоре се намазва останалият крем, а върху него се поставя горният блат, който се напоява с 5 лъжици шоколадово мляко.

За глазурата:
Всички съставки се загряват на котлона и с получената шоколадова глазура се залива тортата. Оставя се една нощ в хладилника. 
Преди да се разреже тортата, ножът се потопява във вряла вода. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft