Торта Ангелски сълзи - даже чийзкейкът е като трева пред този копринен деликатес! Копринен крем и целувчена глазура:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Ангелски сълзи - даже чийзкейкът е като трева пред този копринен деликатес! Копринен крем и целувчена глазура:
Торта Ангелски сълзи - даже чийзкейкът е като трева пред този копринен деликатес! Копринен крем и...
21383
Торта Ангелски сълзи - даже чийзкейкът е като трева пред този копринен деликатес! Копринен крем и целувчена глазура:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ангелски сълзи е доста популярна торта , която се отличава сред другите със своя деликатен вкус. Ако харесвате чийзкейк, крем пита и подобни типове сладкиши, то торта Ангелски сълзи определено е за вас.

Копринен крем, допълнен с пухкав блат и хрупкава глазура - неустоимо удоволствие! Ето рецептата:

Торта Ангелски сълзи

Продукти:

160 гр. брашно

2 с.л. захар

1 ч.л. бакпулвер

1 яйце

500 гр. фина извара

80 гр. масло

3 жълтъка

100 гр. заквасена сметана

1 с.л. грис

1 с.л. ванилена захар

3 белтъка

3 с.л. пудра захар

50 гр. захар

Ангелски сълзи

Приготвяне:

Замразете маслото и го настържете на едро ренде.

Пресейте брашното и го добавете към маслото заедно със захарта и бакпулвера. С ръце стрийте всичко на трохи и добавете яйцето, омесете.

Покрийте съда с тестото с фолио и го поставете в хладилника за 1 час

За пълнежа разбийте леко жълтъците и ги смесете с изварата, след което добавете заквасена сметана, грис, лимонова или портокалова кора, ванилова захар и кристалната захар. Пасирайте сместа с пасатор до гладкост и оставете за 30 минути. Това е необходимо, за да набъбне грисът и десертът да стане нежен.

Поръсете работната повърхност с брашно и разточете тестото на слой, така че да се побере във формата и да се оформи борд по стените.

Поставяме тестото във формата, изсипете пълнежа в средата, изравнете.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете 40 минути.

Разбийте белтъците с пудрата захар до твърда и плътна пяна, изсипете ги върху пълнежа. Намалете фурната на 140 градуса и печете 15 минути.

Докато се охлажда, на повърхността на тортата ще се появят капки - това са сълзите на ангела. За повече капки охладете тортата на най-студеното възможно място.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft