Африканска кралица - това величествено име носи тази домашна шоколадова торта . И с пълно право - богатият й и кремообразен вкус ще ви спечели още от първата хапка и ще копнеете за още и още! Бързо си запишете необходимите продукти за тази шоколадова чудесия:
Шоколадова торта Африканска кралица
Продукти:
- 250 гр.
Приготвяне:
Разбийте мекото масло с 650 г пудра захар. Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте отделно. Към разбитите на сняг маргарин и пудра захар добавете разбитите жълтъци, разтопения шоколад и разбитите белтъци.
Разбийте всичко това с миксер и в отделен съд отделете от получената смес 39 с.л. След това към отделената смес добавете 9 супени лъжици брашно. В тава, застлана с хартия за печене, сложете 13 лъжици от сместа, към която сте добавили брашно и изпечете кората на 200 градуса за 10-15 минути.
Повторете процеса още два пъти, за да получите общо 3 кори. Разбийте сметаната до гъста и пухкава консистенция. По желание добавете пудра захар, ако не е достатъчно сладка.
Съединете блатовете: с получения шоколадов крем намажете първата кора, а върху него сложете разбита сметана, след това сложете втората кора, след това крем, разбита сметана и накрая сложете третата кора.
Украсете цялата торта с останалата разбита сметана.
Може да използвате и сметана с шоколадов вкус за още по-наситен аромат на готовата торта. Да ви е сладко!