Торта без печене-Разбивам яйцата с нишестето и захарта, наливам прясното мляко и бъркам!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта без печене-Разбивам яйцата с нишестето и захарта, наливам прясното мляко и бъркам!
Торта без печене-Разбивам яйцата с нишестето и захарта, наливам прясното мляко и бъркам!
1200
Торта без печене-Разбивам яйцата с нишестето и захарта, наливам прясното мляко и бъркам!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ето една торта, която ще ви очарова, особено онези, които нямат достатъчно време и умения да пекат. Тя освен че е лесна и много вкусна, затова опитайте!

Необходими продукти:

За крема:

  • 3 яйца
  • 70 грама захар
  • 70 грама царевично нишесте
  • 1 литър прясно краве мляко
  • 300 грама крем сирене, на стайна температура

За карамеления сос:

  • 300 грама захар
  • 100 милилитра вода
  • 230 грама готварска  сметана
  • 80 грама краве масло

Още:

  • 36 броя бишкоти „Савоярди“
  • 100 грама печени фъстъци

Начин на приготвяне:

В дълбок съд сипете захарта, сипете водата и сложете на котлона.

Гответе, докато сместа се карамелизира. Свалете и добавете кравето масло. Бъркайте, докато се получи еднородна смес. Налейте сметаната и бъркайте до смесване. След това сипете в купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади.

Направете крема, като в подходящ съд разбиете яйцата заедно със захарта и нишестето.  Налейте прясното мляко и бъркайте, докато се получи равна смес. Ако все пак има-прецедете. Сложете на котлона и гответе, докато сместа се сгъсти напълно, като през цялото време бъркате.

Свалете, сипете в купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно. След това разбийте с миксер за 1-2 минути. Прибавете крем сиренето и бийте до смесване.

Напълнете карамеления сос в торбичка за шприцоване. Нарежете фъстъците на едро.

Във форма за печене подредете ред от бишкотите. Сипете част от крема и заравнете. Нанесете част от карамеления сос и поръсете с нарязани фъстъци. Направете нов пласт от бишкотите. След това нанесете крема и заравнете. Накрая декорирайте десерта, като с нанесете ленти от карамеления сос. След това с дървен шиш придайте шарки на десерта.

Сложете в хладилник за 4 часа или докато стегне напълно.  Извадете и махнете формата. Нарежете и сервирайте.

Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за сладко.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft