Ето една торта, която ще ви очарова, особено онези, които нямат достатъчно време и умения да пекат. Тя освен че е лесна и много вкусна, затова опитайте!
Необходими продукти:
За крема:
- 3 яйца
- 70 грама захар
- 70 грама царевично нишесте
- 1 литър прясно краве мляко
- 300 грама крем сирене, на стайна температура
За карамеления сос:
- 300 грама захар
- 100 милилитра вода
- 230 грама готварска сметана
- 80 грама краве масло
Още:
- 36 броя бишкоти „Савоярди“
- 100 грама печени фъстъци
Начин на приготвяне:
В дълбок съд сипете захарта, сипете водата и сложете на котлона.
Направете крема, като в подходящ съд разбиете яйцата заедно със захарта и нишестето. Налейте прясното мляко и бъркайте, докато се получи равна смес. Ако все пак има-прецедете. Сложете на котлона и гответе, докато сместа се сгъсти напълно, като през цялото време бъркате.
Свалете, сипете в купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно. След това разбийте с миксер за 1-2 минути. Прибавете крем сиренето и бийте до смесване.
Напълнете карамеления сос в торбичка за шприцоване. Нарежете фъстъците на едро.
Във форма за печене подредете ред от бишкотите. Сипете част от крема и заравнете. Нанесете част от карамеления сос и поръсете с нарязани фъстъци. Направете нов пласт от бишкотите. След това нанесете крема и заравнете. Накрая декорирайте десерта, като с нанесете ленти от карамеления сос. След това с дървен шиш придайте шарки на десерта.
Сложете в хладилник за 4 часа или докато стегне напълно. Извадете и махнете формата. Нарежете и сервирайте.
Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за сладко.