Торта Белият ангел

вход през zajenata.bg
Торта Белият ангел
admin
Добавена от: admin
9304
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
12 белтъка
щипка сол
24 супени лъжици захар
2 ванилии
2 супени лъжици лимонов сок
6 супени лъжици (добре напълнени) пресято брашно
1/2 бакпулвер
12 супени лъжици ситно нарязани орехи (лешници или бадеми)
За крема:
12 жълтъка
12 супени лъжици захар
250 гр. маргарин
125 гр. масло
100 гр. черен шоколад за готвене
2 банана
300 гр. счукани орехи
200 мл горещо прясно мляко
Освен това:
200 гр. разбита сметана
200 мл студено прясно мляко или студена вода

Пандишпанът се приготвя по обичайния начин: разбиват се белтъците с щипка сол на гъста пяна. След това се добавят постепенно захарта и ваниловата захар и се бие, докато се разтопи захарта и се получи твърд сняг. Добавя се и лимоновият сок. След това се прибавят брашното, смесено с бакпулвера, и орехите, като се разбърква на ниска скорост на миксера. Хубаво хомогенизираната смес се излива в правоъгълна тава, намазана с маргарин. 
Пече се в предварително загрята фурна, а продължителността на печене е около 30 минути на 180 градуса или спрямо вашата фурна. 
Изпечената кора се навива с помощта на памучна кърпа и се оставя да изстине, след което се разрязва на 3 ленти.

За крема първо се разбиват жълтъците със захарта, докато увеличат обема си няколко пъти. След това се варят на водна баня при непрекъснато разбъркване, докато се разтопи захарта. В горещия крем се добавя шоколадът и се разбърква, докато се разтопи. Сместа се оставя да изстине. 
През това време се разбиват маргаринът и маслото, докато побелеят, след което се съединяват със сместа от жълтъци. 
Смлените ядки са попарват с горещото мляко и се оставят да изстинат, след което се добавят в крема от жълтъци. 
Бананите са пасират и се добавят към крема. Всичко хубаво се смесва и изравнява.

Сметаната се разбива с млякото (водата), докато получи необходимата плътност и твърдост.

Сглобяване: 
В подходяща чиния за торта се поставя една трета от разрязаната кора, намазва се една трета от крема, след което тънко се маже със сметаната. Поставя се и вторият блат, след това - още малко сметана. Процедурата се повтаря и с третата кора и другата част от крема и сметаната. Цялата торта се маже със сметана. 
По желание може да използвате повече сметана от посоченото количество.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft