Торта Бохеми- Единствената рецепта, която трябва да знаете за едно разкошно лакомство

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Бохеми- Единствената рецепта, която трябва да знаете за едно разкошно лакомство
Торта Бохеми- Единствената рецепта, която трябва да знаете за едно разкошно лакомство
362
Торта Бохеми- Единствената рецепта, която трябва да знаете за едно разкошно лакомство
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За блата:

  • 12 белтъка
  • 150 грама захар
  • 250 грама печени смлени лешници
  • 2 супени лъжици какао на прах

За жълтия пълнеж:

половин литър мляко

  • 6 жълтъка
  • 70 грама захар
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици сгъстител

За черния пълнеж:

  • 6 жълтъка
  • 70 грама захар
  • 5 шоколадови блокчета
  • 200 грама масло

За глазурата:

  • 3 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици вода
  • 3 шоколадови блокчета

Приготвяне:

  • За корите разбийте белтъците със захарта на сняг, след което добавете смлените лешници и какаото.
  • Всичко се разбърква внимателно с лъжица, след което се изсипва в тава, покрита с хартия за печене или намаслена.
  • Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна поне половин час.
  • Оставете блата да изстине, след което го разрежете на три кори.

За жълтата плънка разбийте с миксер жълтъците, добавете захарта и ваниловата захар, след което разбъркайте с лъжица, като постепенно добавяте брашното.

  • Разбъркайте сместа в малко отделено мляко, след което я разбъркайте в плънката.
  • След това кипнете останалото мляко, свалете го от котлона, добавете плънката и го сварете като пудинг. Оставете да изстине, а през това време пригответе черната плънка.
  • Жълтъците и захарта се разбиват на пяна, след което се слагат на пара.
Към края добавете шоколада и разбъркайте докато се разтопи, след което отстранете от огъня.

Оставете да изстине, след което към охладената плънка добавете разтопеното и разбито масло.

Първия блат се намазва с жълта плънка, след това с черна плънка, после пак се слага блат, после жълта плънка, после черна плънка и пак блат.

За глазурата смесете захарта с вода и сложете на среден огън, след което когато захарта се разтопи, добавете шоколада и бъркайте докато се разтопи.

Веднага залейте тортата и оставете да се охлади и стегне.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft