Торта Брюле с шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Брюле с шоколад
Торта Брюле с шоколад
admin
Добавена от: admin
86099
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

масло - около 375 г краве, на стайна температура
какао - 3/4 ч.ч. натурално + още 3 с.л. за формите
вода - 1/2 ч.ч. вряща
брашно - 3 ч.ч. пресято
сода - 1 ч.л. за хляб
сол - 1/2 ч.л.
захар - 2 1/4 ч.ч.
яйца - 4 големи
ванилия - 1 с.л. течна
прясно мляко - 1 ч.ч. пълномаслено
прясно мляко - 500 мл, за крем Брюле
захар - 1 ч.ч.
яйца - 6 броя жълтъци
желатин - 20 г
сметана - 200 г сладкарска
шоколад - 200 г горчив, за заливката
масло - 125 г, за заливката

Пресейте какаото в купа и го разбъркайте с горещата вода и го оставете да се охлади. В друга купа смесете пресятото брашно със содата и солта.
В трета купа разбийте мекото масло с миксер на ниска скорост, докато се получи кремообразна смес. Постепенно прибавете захарта и бийте за около 5 минути. Следва да добавите предварително леко разбитите яйца при непрекъснато биене на ниска скорост. Накрая прибавете ванилията.
Смесете прясното млякото с какаото с вода. Започнете да добавяте към маслената смес брашното и какаовата смес, като ги редувате на няколко пъти. Биенето продължава, докато всички продукти се смесят много добре.
От тази смес се пекат 3 блата. Всеки блат се слага във форма с размер 24-26 см, застлана с хартия за печене, леко намазнена и поръсена с 1 с.л. какао. Печенето на всеки блат отнема около 35-45 минути в загряна слаба фурна, като готовността се проверява с клечка.
За крем Брюле смесете прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и сложете да се вари на котлона до кипване. Разтворете желатина в малко вода до набъбване, разтопете го и при непрекъснато бъркане го добавете към другата смес. Оставете крема да се охлади добре.
Слепете блатовете с крем Брюле, а отгоре залейте цялата торта с глазурата, приготвена от разтопените на водна баня 200 г натурален шоколад и маслото. Отгоре направете украса по желание. Блатовете се получават доста влажни и затова не е нужно да се сиропират. Оставете тортата да престои поне 2-3 часа, преди да поднесете.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft