Торта в купа за 5 минути: Вече имате продуктите за крема, само трябва да я охладите в хладилник!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта в купа за 5 минути: Вече имате продуктите за крема, само трябва да я охладите в хладилник!
Торта в купа за 5 минути: Вече имате продуктите за крема, само трябва да я охладите в хладилник!
2868
Торта в купа за 5 минути: Вече имате продуктите за крема, само трябва да я охладите в хладилник!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обожаваме рецепти като тази! Бързи, а същевременно с невероятен резултат. Днес ви предлагаме да приготвим заедно тази Торта в купа за 5 минути - ще се топи в устата ви, обещаваме! Можете да я приготвяте и всеки ден, и няма да ви омръзне...

Ето какво ви трябва:

Торта в купа за 5 минути

Продукти:

  • 350 г мини бисквити или бисквити по избор

За крема:

  • 1 литър прясно мляко
  • 1 яйце
  • 1 чаша захар (180 г или на вкус)
  • 3 супени лъжици нишесте
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 пакетче суха сметана ( 75 g)

За шоколадовата глазура:

  • 2 чаши мляко (400 мл)
  • 80 г захар
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 2 супени лъжици нишесте
  • 40 г млечен шоколад
  • 1 супена лъжица масло

Приготвяне:

1. За крема: добавете всички изброени съставки с изключение на ванилията и сметаната в тенджера, след което разбийте с бъркалка до получаване на гладка консистенция.

2. Сложете на котлона и варете до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Когато започне да завира, се отстранява от котлона.

3. Добавете ванилова захар, разбъркайте и прехвърлете в друга купа. Покрийте крема със стреч фолио, за да не хване коричка, и оставете да изстине напълно.

4. Добавете 1 пакетче сметана на прах към охладения пудинг и разбийте до гладкост.

крем със сметана

5. Към него добавете натрошените на ръка мини бисквити, разбъркайте, след което прехвърлете сместа в по-голяма купа и заравнете повърхността. Оставете в хладилника да се охлади.

бисквити в крема

бисквитена торта в купа

6. За шоколадовия сос: в подходящ съд сложете млякото, захарта, какаото и нишестето, след което разбъркайте.

7. Гответе на среден огън, докато се сгъсти. Когато започне да ври, добавете шоколада и маслото и разбъркайте, докато се разтопят. Оставете шоколадовия топинг да изстине.

8. След като изстине, се изсипва върху десерта и се заравнява. Декорирайте със ситно смлени лешници. 

шоколадова заливка

Да ви е сладко!

торта в купа

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft