Торта в тенджера - вкусна и сочна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта в тенджера - вкусна и сочна!
Торта в тенджера - вкусна и сочна!
admin
Добавена от: admin
53875
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За първия блат:
2 яйца
6 супени лъжици захар
10 супени лъжици прясно мляко
6 супени лъжици счукани орехи
6 супени лъжици брашно
1/2 пак. бакпулвер
За втория блат:
2 яйца
5 супени лъжици захар
2 пакетче ванилова захар
10 супени лъжици прясно мляко
10 супени лъжици брашно
1/2 пак. бакпулвер
За крема:
1 литър прясно мляко
10 супени лъжици захар
100 гр. шоколад
250 гр маргарин
150 гр. смлени бисквити (обикновени)
150 гр. счукани орехи
За глазурата:
2 пак. разбита сметана с вкус на ванилия

Нарича се нарича Торта в тенджера, т.к. се приготвя в тенджера. Процедурата е малко необичайна, но се получава вкусен и сочен резултат. Не е голяма по обем, но е солидно висока.

За тази рецепта ви е необходима тенджера с плоски стени и диаметър 20 см. Ако искате малко по-ниска торта, тогава може да печете и в тенджера с дъно 22 см. Височината да е минимум една голяма педя. С дъното на тенджерата очертайте два кръга върху хартия за печене и ги изрежете - това ще е основата за печене на блатовете. Не забравяйте да намазните предварително основата и стените на съда.

След това забъркайте един по един двата блата, започвайки в реда на посочените съставки. Важно е първо да се разбият добре яйцата и захарта.

След това изпечете всяка кора на 180 градуса около 20-25 мин. 
Изпечените и охладени кори с нож разрежете на половина.

Преди да приготвите крема, измийте тенджерата - ще ви трябва отново.

Сложете млякото и захарта да заврат. Дръпнете съда от огъня и добавете шоколада и маргарина. Разбърквайте докато се стопят, после разбъркайте вътре смлените бисквити и ядки. Ще получите течен крем.

Сега вземете отново тенджерата. Вземете и един черпак. 
Първо поставете 2 черпака от горещия крем в тенджерата, после поставете блата с орехи, залейте го с крем, покрийте с белия блат, отново с крем и така още 2 пъти. С останалия крем залейте тортата отгоре. С ръце натиснете, за да попие добре.

След това оставете тортата в тенджерата 3-4 часа на студено, а най-добре до другия ден. Обърнете върху плоска чиния и изчакайте сама да падне. За улеснение може предварително да минете по краищата на тортата с остър нож, преди да я обърнете.

Украсете тортата с разбита сметана или както фантазията ви подсказва! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft