Торта Валентинка

вход през zajenata.bg
Торта Валентинка
admin
Добавена от: admin
22705
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
За сиропа:
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. захар
120 г масло
4 с. л. какао
1 с. л. нескафе
2 банана
1 ч. ч. сметана
2 с. л. бейлис 

Яйцата се разбиват със захарта. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавят, а след това – ванилията. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с малко брашно сърцевидна тавичка, и се пече. След като блатът изстине се реже на 3 блата.
Прясното мляко, захарта, какаото, нескафето и маслото се слагат на котлона да се разтопят. След като сиропът изстине малко, с него се напоява всеки блат, а между блатовете се нареждат нарязаният на шайби банан и тънък слой от разбитата сметана с бейлис.
Тортата се украсява според фантазията и предпочитанията на любимия човек - със сметана, плодове, шоколад или каквото ви диктува сърцето! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft