Торта Валентинка
14 Февруари 2012
22705
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата се разбиват със захарта. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавят, а след това – ванилията. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с малко брашно сърцевидна тавичка, и се пече. След като блатът изстине се реже на 3 блата.
Прясното мляко, захарта, какаото, нескафето и маслото се слагат на котлона да се разтопят. След като сиропът изстине малко, с него се напоява всеки блат, а между блатовете се нареждат нарязаният на шайби банан и тънък слой от разбитата сметана с бейлис.
Тортата се украсява според фантазията и предпочитанията на любимия човек - със сметана, плодове, шоколад или каквото ви диктува сърцето!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари