За блатовете: Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се постепенно захарта и продължава да се разбива, докато сместа се сгъсти. Прибавят се орехите. Всичко се разбърква добре и сместа се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в по-голяма тортена форма, на дъното на която е сложена с хартия за печене, намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна.
За крема: Захарта се сварява на гъст сироп с 1/2 кафена чашка вода и какаото/шоколада, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропът е още топъл, се прибавят жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем.
За крокана: Захарта, смесена с 2 с.л. вода, се карамелизира и се изсипва в намазнена тавичка. След като изстине, кроканът се начуква на дребно.
Блатовете се слепват с приготвения крем, като върху крема се посипва по малко от крокана. Отгоре се намазва с крем и се украсява по желание - традиционно с натрошен шам-фъстък или кокосови стърготини, а може и с шоколадови пръчици или друг вид ядки.