Торта Добуш

вход през zajenata.bg
Торта Добуш
admin
Добавена от: admin
38301
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 2 броя
пудра захар - 1 ч.ч.
олио - 1 к.ч.
прясно мляко - 1 ч.ч.
амонячна сода - ½ ч.л. 
брашно - колкото поеме
 

Крем:

масло - 200 г
прясно мляко - 1 л
брашно - 4 с.л. с връх
захар - 1 ч.ч. пудра + 1 ч.ч. на кристали
яйца - 4 броя
какао - 50 г, за
ром - 2 с.л.
захар - 4 с.л. за карамела

Разбийте прясното мляко за блата с 1 ч.ч. пудра захар. Добавете яйцата, содата, олиото и разбийте добре. Започнете да добавяте брашно към сместа - трябва да се получи тесто като за баница, за да може да се разточи с точилка. Разточват се към 4-5 кори с дебелина от около половин см. Пекат се в тавичка, поръсена с малко мазнина и брашно, в предварително загрята на 190-200 градуса фурна.

За приготвяне на крема разбийте 4 броя яйца с прясното мляко и 1 ч.ч. кристална захар. Към тази смес добавете маслото, разтопено и разбито с пудрата захар. Сместа се слага на котлон и при непрекъснато бъркане се добавя и брашното. Кремът се бърка, докато се сгъсти (при нужда добавете още малко брашно). Сгъстеният крем се отстранява от огъня и се добавя рома. Разделя се на 2 част и към едната се прибавя какаото.

Редуват се крем, блат, като се завършва със светлия крем. Карамелизирайте 4 с.л. захар на тънък пласт в тавичка с равно и гладко дъно, намазано с малко масло. Оставете карамела напълно да изстине и го надробете с нож или някакъв тъп предмет.

Украсете Добуш тортата с карамела или направете украса по ваше желание - с плодове, орехи или настърган шоколад.

Тортата се поднася на следващия ден. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft