Торта за 12 минути! Аз правя торти точно така: мързелива медена торта, без да разточвам сладки
28 Октомври 2021
63244
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
за тестото:
- мед - 180 г;
- масло - 160 г;
- яйца - 4 броя;
- сода - 1,5 супени лъжици;
- щипка сол;
- захар - 180 г;
- брашно - 250 г
За приготвяне на крема :
- бита сметана - 600 мл;
- меко сирене - 200 г;
- пудра захар - 120 г;
- ванилия
Процес на готвене:
- Медът се смесва с маслото, разтопява се на слаб огън.
- Изсипете содата и разбъркайте енергично, за да не изтича пяната от съда.
- Отстранете от котлона и охладете.
- Разбийте яйцата със захарта до пухкавост.
- Смесете и двете маси, като бъркате непрекъснато с миксер.
- Добавете пресятото брашно и разбъркайте тестото с шпатула до гладкост.
- Покрийте тавата с пергамент и изсипете тестото.
- Печете на 180 градуса за около 12 минути.
- Охладете блата на скара, отрежете краищата, нарежете на 2 части през средата блата.
- Смесете заквасената сметана с прах и разбийте, добавете меко сирене на порции и разбийте сметаната до пухкава смес.
- Оформете торта, като намажете блатовете с крем, поръсете с нарязани парчета.
- Сложете тортата в хладилника за няколко часа да попие.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари