Шоколадова торта със сметана " Райска наслада " без печене за 15 минути! Много вкусна, проста и бърза торта, със сигурност ще останете възхитени, пише Smachnenke
Диаметърът на формата е 18см
Основа за торта:
- шоколадови бисквитки - 300гр
- масло - 120 гр
крем:
- сметана - 400 гр
- захар - 150 гр
- брашно - 50 гр
- яйца - 2 бр.
- масло - 100 гр
- ванилова захар - 10 гр
Приготвяне:
Приготвяме крема: в тава се изсипват 150 г захар и 50 г брашно. Разбъркваме.
Слагаме тигана със сметаната на огъня при непрекъснато бъркане.
Когато кремът се сгъсти и започне да завира, варете още 1-2 минути и свалете от огъня.
За да изстине кремът ни по-бързо, трябва да го сложите в по-голям съд със студена вода и периодично да го разбърквате.
Докато кремът се охлажда, ще подготвим основата за тортата: поставете шоколадовите бисквитки в купата на блендера, тя трябва да бъде натрошена до състояние на трохи. Сложете трохите в купа, залейте с разтопеното масло и разбъркайте.
Поставяме филм отстрани на подвижната форма, така че по-лесно да вземем нашата торта по-късно.
Отгоре се изсипва една трета от трохите за поръсване на тортата. Поставете останалите бисквитки на дъното и стените на формата. Всичко се разбърква добре първо с лъжица, а по-късно може и с чаша. Височината на страните е около 3 см. Прибираме основата за тортата в хладилника, докато приключим с приготвянето на крема.
Пригответе крема: в купа сложете 100 г меко масло и ваниловата захар. Разбийте с миксер за 1-2 минути, докато маслото светне.
Разбийте леко с миксер и охладения крем. Към разбитото масло добавете сметаната и отново разбийте всичко. Кремът е готов.
Разпределяме крема във форма с бишкоти. Отгоре напълваме тортата с трохите, които сме отделили. Заравняваме всичко добре с лъжица.
Покрийте формата с филм и я изпратете в хладилника за 3-4 часа, за да стабилизира крема. Можете да го оставите цяла нощ. Получава се много нежна и вкусна торта. Насладете се, вкусно!