Торта за 15 минути, без печене-Райска наслада! Толкова вкусна, че просто се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта за 15 минути, без печене-Райска наслада! Толкова вкусна, че просто се топи в устата
Торта за 15 минути, без печене-Райска наслада! Толкова вкусна, че просто се топи в устата
7425
Торта за 15 минути, без печене-Райска наслада! Толкова вкусна, че просто се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколадова торта със сметана " Райска наслада " без печене за 15 минути! Много вкусна, проста и бърза торта, със сигурност ще останете възхитени, пише Smachnenke

Диаметърът на формата е 18см

Основа за торта:

  • шоколадови бисквитки - 300гр
  • масло - 120 гр

крем:

  • сметана - 400 гр
  • захар - 150 гр
  • брашно - 50 гр
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 гр
  • ванилова захар - 10 гр

Приготвяне:

Приготвяме крема: в тава се изсипват 150 г захар и 50 г брашно. Разбъркваме.

Добавете 2 яйца тук, разбъркайте до гладкост. Изсипете 400 мл заквасена сметана в тази маса. Взех 20% мазнина.

Слагаме тигана със сметаната на огъня при непрекъснато бъркане.

Когато кремът се сгъсти и започне да завира, варете още 1-2 минути и свалете от огъня.

За да изстине кремът ни по-бързо, трябва да го сложите в по-голям съд със студена вода и периодично да го разбърквате.

Докато кремът се охлажда, ще подготвим основата за тортата: поставете шоколадовите бисквитки в купата на блендера, тя трябва да бъде натрошена до състояние на трохи. Сложете трохите в купа, залейте с разтопеното масло и разбъркайте.

Поставяме филм отстрани на подвижната форма, така че по-лесно да вземем нашата торта по-късно.

Отгоре се изсипва една трета от трохите за поръсване на тортата. Поставете останалите бисквитки на дъното и стените на формата. Всичко се разбърква добре първо с лъжица, а по-късно може и с чаша. Височината на страните е около 3 см. Прибираме основата за тортата в хладилника, докато приключим с приготвянето на крема.

Пригответе крема: в купа сложете 100 г меко масло и ваниловата захар. Разбийте с миксер за 1-2 минути, докато маслото светне.

Разбийте леко с миксер и охладения крем. Към разбитото масло добавете сметаната и отново разбийте всичко. Кремът е готов.

Разпределяме крема във форма с бишкоти. Отгоре напълваме тортата с трохите, които сме отделили. Заравняваме всичко добре с лъжица.

Покрийте формата с филм и я изпратете в хладилника за 3-4 часа, за да стабилизира крема. Можете да го оставите цяла нощ. Получава се много нежна и вкусна торта. Насладете се, вкусно!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft