Съставки:
- Ягоди - 500гр + 100гр
- Извара - 150гр.
- Заквасена сметана - 300 гр
- Кисело мляко - 150гр
- Захар - 100гр
- Ванилова захар - 10 гр
- Желатин - 25гр
- Мляко 30 мл + 50 мл
За начало вземете 600 г ягоди. От това количество 500 г нарежете на кубчета за плънката, а останалите 100 г оставете цели за украса на тортата.
В купа на блендер смесете изварата, киселото мляко, захарта и ваниловата захар до гладкост.
В отделна купа смесете заквасената сметана с изварата.
Отделно в тенджера добавете желатина, добавете млякото и разбъркайте.
Добавете тази желатинова смес към масата на изварата, разбъркайте добре, за да избегнете образуването на бучки.
Разбъркайте с наситнените ягоди.
Вземете тавичка с диаметър 18 см и я покрийте със стреч фолио, за да не изтича сместа. Прехвърлете готовата маса в него.
Отгоре покрийте тортата с цели ягоди.
Покриваме тавата със стреч фолио и поставяме в хладилника за 2-3 часа да стегне.
Ако оставите тортата в хладилника за една нощ, тя ще стане още по-здрава и стабилна. Преди сервиране внимателно отделете тортата от стените на формата с тънък нож и внимателно я извадете.
Поръсете тортата с настърган шоколад за украса.
Ароматът, красотата и невероятният вкус на този десерт няма да ви оставят безразлични!
Как ви харесва тази рецепта? Ще се радвам да разбера вашето мнение в коментарите!
Редактор: За Жената
Източник: jemchyjinka.online