![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
За тестото:
6 яйца
6 супени лъжици захар
6 супени лъжици брашно
6 супени лъжици смлени фъстъци
1 бакпулвер
За напояване на блата:
1/2 лимон (сока)
3 супени лъжици мед
по желание - ром
За крема:
400 гр. бял шоколад
250 гр. масло (стайна температура)
6 супени лъжици смлени фъстъци
5 супени лъжици смлени бисквити
400 мл сметана
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. В жълтъците добавете захарта и бийте, докато променят цвета си. Белтъците също разбийте на твърда сняг. В съда с жълтъците добавете смлените фъстъци, брашното, смесено с бакпулвера, и снега от разбити белтъци. Хубаво разбъркайте да се изравни сместа.
В кръгла форма с пръстен изсипете сместа за тестото. Печете на 180 градуса 25 минути. Оставете тестото да се охлади, за да може хубаво да го разрежете на половина.
Натрошете шоколада на парчета в дълбок съд и на слаб огън при непрекъснато разбъркване го разтопете. Оставете да се охлади.
Маслото разбийте на пяна и го смесете с разтопения бял шоколад. Прибавете останалите счукани фъстъци и смлените бисквити.
Сметаната разбийте до необходимата плътност.
В купа изцедете половин лимон, смесете с 3 супени лъжици мед и ром и разбъркайте. С тази смес напръскайте двете половинки на блата.
Първата половина от блата върнете във формата. Върху нея нанесете крема с масло и шоколад. Може да ви изглежда течен, но бързо стяга, а пръстенът не позволява на крема да се разлее. Върху него нанесете половината от сладката сметана. Покрийте с втората половина от блата. Отново намажете с крема от шоколад и завършете със сметана. Оставете тортата на стегне в хладилник няколко часа. Украсете по желание с останалата част от сладката сметана.