6 белтъка
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
За крема:
1 л прясно мляко
3 пудинга ванилия на прах
6 жълтъка
1 с.л. густин (добавка за печене на Dr.Oetker)
8 с.л. захар
150 гр смлени лешници
100 гр смлени орехи
200 гр наситнен шоколад
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
150 гр бисквити
Най-напред се приготвя кремът, за да има време да се охлади добре.
Млякото се слага в тенджерка и се оставя да заври. В друг съд хубаво се разбиват жълтъците с пудинга, захарта и густинът + около 100 мл. от единия литър мляко (докато е още студено). Сместа постепенно се прибавя към врящото мляко при непрекъснато бъркане с тел, така че да се получи хубав и гъст крем. Оставя се да изстине. След това към крема се добавят шоколадът, орехите и лешниците и се разбърква.
Белтъците се разбиват със захарта с миксер, докато се получи гъст сняг. Прибавя се брашното, като се бърка с миксера на най-ниска степен.
Върху хартия за печене в правоъгълна тавичка се изсипва белтъчната смес и се пече на 170 градуса. Тестото е изпечено, когато щом се натисне с пръст, веднага отново заема формата си (подобно на гъба).
Хартията се отделя от блата. Самият блат се намазва с половината крем, а отгоре се нарежда ред бисквити, които се покриват с останалия крем.
Готовата торта се украсява с разбитата с прясно мляко сметана.