Торта Континентал

вход през zajenata.bg
Торта Континентал
admin
Добавена от: admin
15038
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:

8 белтъка

4 супени лъжици захар

2 жълтъка

4 супени лъжици ядки

1 супена лъжица брашно

За крема:

6 жълтъка

1 яйце

250 мл + 80 мл прясно мляко

1 пудинг ванилия

4 супени лъжици захар

325 гр масло

100 гр шоколад

100 гр смлени лешници

Смесете съставките за блата, поставете ги в правоъгълна тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Охладете блата и го нарежете на четири равни части. 

В купа сложете жълтъците и яйцето, добавете 80 мл мляко и варете на водна баня, докато сместа се сгъсти. Оставете да се охлади. Смесете пудинга с малко мляко, а останалото мляко сложете да заври със захарта. Към кипналото мляко добавете сместа с пудинга и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете пудинга да се охлади. Смесете охладения пудинг с яйчения белтък, Разбийте, а след това добавете и разбитото на пяна масло.

Смесете двата крема и разделете на три равни части. Към първата част добавете стопения шоколад, във втората - смлените лешници, а третата част оставете каквато е.

Първият блат се намазва с шоколадов крем, отгоре се поставя втория блат, намазва се с крем от лешници, а след това се покрива с третия блат и се намазва с останалия бял крем. Тортата се покрива с последния блат, намазва се с шоколадова глазура и се украсява с разбита сметана. Оставя се на хладно място.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft