Смесете съставките за блата, поставете ги в правоъгълна тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Охладете блата и го нарежете на четири равни части.
В купа сложете жълтъците и яйцето, добавете 80 мл мляко и варете на водна баня, докато сместа се сгъсти. Оставете да се охлади. Смесете пудинга с малко мляко, а останалото мляко сложете да заври със захарта. Към кипналото мляко добавете сместа с пудинга и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете пудинга да се охлади. Смесете охладения пудинг с яйчения белтък, Разбийте, а след това добавете и разбитото на пяна масло.
Смесете двата крема и разделете на три равни части. Към първата част добавете стопения шоколад, във втората - смлените лешници, а третата част оставете каквато е.
Първият блат се намазва с шоколадов крем, отгоре се поставя втория блат, намазва се с крем от лешници, а след това се покрива с третия блат и се намазва с останалия бял крем. Тортата се покрива с последния блат, намазва се с шоколадова глазура и се украсява с разбита сметана. Оставя се на хладно място.