Представете си само - хрупкаво и сочно съчетание от бисквити, орехи и разтопен шоколад! Точно това получавате, ако приготвите прочутата торта Кралица , която с право се счита за кралицата на всички торти! Подходяща е за всякакви поводи и със сигурност ще се превърне в звездата на празника ви! Ето какво ви трябва:
Торта Кралица
Продукти:
Необходимо за 1 кора:
- 4 белтъка
- 7 супени лъжици захар
- 6 супени лъжици смлени орехи
- 6 супени лъжици смлени бисквити
(необходими са ви общо 3 кори, така че повторете процеса на направата на кората 3 пъти)
За крем №1:
- 12 жълтъка
- 250 г захар
- 5 супени лъжици брашно
- 750-800 мл мляко
За крем №2:
- предварително приготвеният крем №1
- 250 г масло
- 150 г захар
- 100 г бял млечен шоколад, настърган или нарязан на ситно
- 100 г млечен шоколад, -//-
- 150 г ситно смлени орехи
- 150 г смлени бисквити
Приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса по Целзий. Отделете белтъците от жълтъците.
Изсипете в подготвена форма за торта и изпечете. Изпечената кора оставете настрана. Направете още две кори по същия начин. Трябва да станат общо 3 кори.
Снимка: YouTube
Пригответе първия крем като разбиете жълтъците и захарта, а след това и брашното. Бавно изсипете сместа в загрятото завряло прясно мляко и варете като пудинг.
Снимка: YouTube
Оставете да изстине. Разбийте предварително омекналия на стайна температура маргарин на пяна със захарта, след което малко по малко го смесете с охладения крем.
Добавете бисквитите, орехите и черния и белия шоколад.
Слепете блатовете с получения крем.
Снимка: YouTube
Покрийте цялата торта с останалия крем и украсете по желание.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube