Торта КРАЛИЦА с крем-блатове и деликатен млечен крем! Такъв вкус няма да срещнете другаде:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта КРАЛИЦА с крем-блатове и деликатен млечен крем! Такъв вкус няма да срещнете другаде:
Торта КРАЛИЦА с крем-блатове и деликатен млечен крем! Такъв вкус няма да срещнете другаде:
9633
Торта КРАЛИЦА с крем-блатове и деликатен млечен крем! Такъв вкус няма да срещнете другаде:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това наистина е Кралица сред тортите - много е вкусна и винаги се изяжда цялата. Рецептата е комбинация от най-добрите торти и се приготвяе по възможно най-простия начин. Опитайте и вие Торта Кралица с пудинг-блатове и деликатен млечен крем - няма как да не ви хареса!

Торта Кралица

Продукти за кафявия блат: 

5 белтъка

5 супени лъжици захар

1 шоколадов пудинг

За жълтия блат:  

5 белтъка

5 супени лъжици захар

1 ванилов пудинг

За белия блат:  

5 белтъка

5 супени лъжици захар

3 супени лъжици нишесте

За крема:  

15 жълтъка

10 супени лъжици захар

10 супени лъжици брашно (пълни)

1 литър прясно мляко

1,5 пак.

масло/маргарин (150 гр.)

400 г подсладено какао (Нескуик)

300 г разбита сметана

торта кралица

Начин на приготвяне: 

Кафяв блат: Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, след това постепенно добавете пудинга на прах, след което изпечете блата (в намазнена и набрашнена средна тава 25х30 или кръгла форма за торта. Може да застелете формата и с хартия за печене. Пече се на 180 градуса, около 15 минути.

За жълтия блат: Приготвя се като кафявия - разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, след това внимателно разбъркайте пудинг на прах и изпечете по описания горе начин.

За бялата кора: Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг и след това внимателно добавете нишестето, за да остане сместа ефирна, след което изпечете по познатия вече начин.

За крема: Разбийте 15 жълтъка с 10 супени лъжици захар, след което добавете 10 супени лъжици брашно и 200 мл прясно мляко. Сварете всичко в останалите 800 мл прясно мляко. Докато е горещ кремът, в него се добавят 200 гр. Нескуик, а когато се охлади хубаво, се добавя разбитото меко масло, разбърква се добре, след което се добавят още 200 гр. Нескуик.

Разбийте отделно 300 г сметана с 300 мл мляко. 

Подреждане: бяла кора, крем, разбита сметана, жълта кора, крем, разбита сметана, кафява кора, крем, разбита сметана.

торта Кралица рецепта

Забележка: ако кората е препечена, тя се свива. Знак, че е готова - когато започне да се отделя от стените на формата!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft