Торта Лакомка - Смесвам сухите съставки, в купа разбивам яйцата, разделям тестото и

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта Лакомка - Смесвам сухите съставки, в купа разбивам яйцата, разделям тестото и
Торта Лакомка - Смесвам сухите съставки, в купа разбивам яйцата, разделям тестото и
2166
Торта Лакомка - Смесвам сухите съставки, в купа разбивам яйцата, разделям тестото и
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тортата, която не случайно се казва "Лакомка"! Безумно вкусна и топяща се в устата, така че няма как да не я опитате, а за всички около вас да не говорим! Торта "Лакомка" за лакомници! 

Необходими продукти:

За блата:

  • 1,5 чаена чаша брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 500 грама варено кондензирано мляко
  • 3 яйца
  • щипка сол
  • 60 грама краве масло
  • 1 супена лъжица сухо мляко
  • 1 пакетче ванилова захар
  • настъргана кора от един портокал
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 1 супена лъжица вода

За крема:

  • 400 милилитра сладкарска сметана
  • 400 грама заквасена сметана
  • 4 супени лъжици пудра захар или захар
  • 1/2 чаена лъжичка ванилова захар
  • 1 желатин
  • 60 милилитра студена вода

За украса:

50 грама смелени ядки

Начин на приготвяне:

Приготвяне тестото, като първо смесите сухите съставки без солта и какаото след това ги пресейте. В купа разбийте яйцата заедно с щипка сол.

Сипете кондензираното мляко и разтопеното краве масло и комбинирайте. На порции добавете сухите съставки, като не спирате да биете. Бъркайте с миксер на средна скорост, докато тестото стане без бучки.

Разделете тестото на две неравни части. Към по-голямата част добавете настърганата портокалова кора, разбъркайте и разделете отново на 2. Към третата, по-малката част, сипете какаото на прах и водата и смесете добре.

Вземете форма за печене и покрийте с хартия. Сипете една половина от сместа, заравнете и и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 15-тина минути или до суха клечка. Повторете с другите е 2 смеси.

Готовите блатове поставете да се охладят напълно. След това махнете хартията и изрежете стърчащите им краища. С ръце направете излишните парчета на трохи.

Пригответе крема, като в купа смесите заквсената сметана с пудрата захар и ваниловата захар. Разбъркайте добре. В купа с миксер разбийте сладкарската сметана. След това добавете към заквасената. Бъркайте с шпатула, докато компонентите се смесят напълно.

В отделен съд разтворете желатина заедно със студената вода. Разбъркайте и оставете да набъбне. След това разтопете на водна баня или микровълнова фурна за 10 секунди.

Свалете и охладете за 3-4 минути. След което сипете към крема и разбъркайте хубаво.

Завършете десерта, като слепите млатовете с крем. В средата поставете какаовия блат. След това намажете тортата с останалия крем от всички страни. Декорирайте с натрошените трохи и смелени ядки по желание.

Сложете тортата в хладилник за 24 часа или докато стегне добре. След това извадете и поднесете.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft