Торта Лейди Ди - без печене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Лейди Ди - без печене
Торта Лейди Ди - без печене
admin
Добавена от: admin
28239
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основа на тортата:
1 л прясно мляко
3 пакетчета ванилова захар
3 пудинга ванилия
3 супени лъжици нишесте
200 гр. бял шоколад за готвене
375 гр. маргарин или масло
350 гр. пудра захар
300 гр. кокос
300 гр. бисквити
1 кг. банани
За глазурата:
200 гр. качествен черен шоколад за готвене
200 мл. сметана

Пудингът се вари по стандартния начин. Когато се дръпне от котлона, се добавя шоколадът и се разбърква, докато се разтопи. Оставя се да изстине, като от време на време се разбърква.

Маслото хубаво се разбива с пудрата захар.

Вече охладеният пудинг се добавя към маслената смес и с миксер се хомогенизира сместа. Към крема се добавят кокосът, бисквитите, които сме натрошили на по-едри парчета, и бананите, които сме нарязали на дребни парченца. Всичко се разбърква много добре с лъжица. Получената смес се прехвърля във форми, предварително облепени с прозрачно фолио (както е на снимките).

Поставяме в хладилник за няколко часа, така че тортата да стегне добре.

Вече стегналата торта изваждаме от формата върху подходяща чиния. Заливаме с глазура, приготвена по следния начин: шоколадът и сладката сметана се смесват на слаб огън с постоянно внимателно разбръкване, но без да завират. Сместа се дърпа от огъня, охлажда се и с нея се залива тортата. Може част от нея да оставим да изстине напълно (в хладилник), след което да рабием с миксер и да шприцоваме като допълнителна украса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft