За основа на тортата:
1 л прясно мляко
3 пакетчета ванилова захар
3 пудинга ванилия
3 супени лъжици нишесте
200 гр. бял шоколад за готвене
375 гр. маргарин или масло
350 гр. пудра захар
300 гр. кокос
300 гр. бисквити
1 кг. банани
За глазурата:
200 гр. качествен черен шоколад за готвене
200 мл. сметана
Пудингът се вари по стандартния начин. Когато се дръпне от котлона, се добавя шоколадът и се разбърква, докато се разтопи. Оставя се да изстине, като от време на време се разбърква.
Маслото хубаво се разбива с пудрата захар.
Вече охладеният пудинг се добавя към маслената смес и с миксер се хомогенизира сместа. Към крема се добавят кокосът, бисквитите, които сме натрошили на по-едри парчета, и бананите, които сме нарязали на дребни парченца. Всичко се разбърква много добре с лъжица. Получената смес се прехвърля във форми, предварително облепени с прозрачно фолио (както е на снимките).
Поставяме в хладилник за няколко часа, така че тортата да стегне добре.
Вече стегналата торта изваждаме от формата върху подходяща чиния. Заливаме с глазура, приготвена по следния начин: шоколадът и сладката сметана се смесват на слаб огън с постоянно внимателно разбръкване, но без да завират. Сместа се дърпа от огъня, охлажда се и с нея се залива тортата. Може част от нея да оставим да изстине напълно (в хладилник), след което да рабием с миксер и да шприцоваме като допълнителна украса.